Srbijanski portali vide prijetnju u svemu što nije srpsko: Isticanje nacionalnih zastava Albanije i Hrvatske su okarakterisana kao “prijetnja Srbima”

Hrvatska i Albanija odmjerile su se u vatrenoj utakmici u gradu Hamburgu, na “Volksparkstadionu”, u okviru Euro2024./Kosova.info

Utakmica je završena rezultatom 2-2, koja je imala dramatičnu završnicu, a Albanija je poravnala rezultat u 95. minuti susreta preko Klausa Gjasule.

Prvi gol za Albaniju postigao je Qazim Laçi, dok su za Hrvatsku na golu našli Kramarić i Gjasula, koji su postigli autogol.

Sve je prošlo bez incidenta, navijači su bili relaksirani nije bilo sukoba kao što je bilo tokom utakmice Srbija Engleska. Međutim ovo nije odgovoaralo srbijanskim režimskim medijima i portalima. Naime iz samo njima poznatih razloga srbijanski portali i mediji vide prijetnju u svemu šta god od komšija uradi. Iako nije bilo Srba na terenu niti na tribinama, srbijanskim medijima smeta sve što je Albansko ili Hrvatsko. Tako da šta god uradili navijači odmah mediji pišu da je to protiv Srbije. Interesantno je da kad srbijanski navijači istaknu majice i razne transparente gdje veličaju Genodice i vrijeđaju sve narode na balkanu to je “normalno i u duhu mira”, dok kad drugi narod istakne nacionalnu zastavu odmah je provokacija. Napominjemo da je dvoglavi orao nacionalni Grb Republike Albanije i da nije uvredljivo isticanje nacionalnog grba na bilo kojim utakmicama.

Ipak, nakon svega ovog događaja, srpski mediji nisu zanemarili nastup dvojice navijača na tribinama, Albanaca i Hrvata.

Srpski režimski medij “Novosti” pišu: “Samo oni koji nemaju humanost, ne reaguju na skandale koje su se dešavali od strane navijača, na stadionu i van njega”.

„Na tribinama je nesumnjivo bilo normalnih ljudi, ali su u senci njih bili oni navijači koji su iskazivali bes prema Srbima i državi Srbiji“, pisalo je u tekstu koji su režimske „Novosti“ objavile neposredno posle meča.

Ovaj medij je nastavio dalje govoreći da su se Albanci i Hrvati udružili radi jednog cilja, “nestanka” Srba.

Zatim su od isticanja nacionalnih zastava napravili pravi narativ kojeg se niko normalan nebi setio.

„Postojale su hiljade navijača koji su izražavali ideju „velike Albanije“, imaginarne države koja obuhvata delove Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Grčke. Na tribinama su viđene i ustaške zastave, što je ključni element u formiranju Nezavisne Države Hrvatske u kojoj je stradalo mnogo Srba i Roma. Bilo je i poziva na ubijanje Srba sa obe strane”, pisao je ovaj režimski srpski medij.

Ali to nije bila jedina reakcija srpskih medija, jer je i drugi medij “Kurir” posle meča izašao sa oštrim tekstom, rekavši da vikanje na tribinama čini veoma dobru igru ​​na terenu “ružnom”.

Go to TOP