Srbija očekuje prevremene parlamentarne izbore, prelazne vlade neće biti tvrdi Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da će očekivati na razgovorima one koji bi trebalo da pokažu malo odgovornosti za srbijansko društvo, te da veruje da će ipak pronaći sagovornike u onima koji bi trebalo da pokažu ozbiljnost. Ako ne – ide se na izbore, poručio je on tokom obraćanja uživo koje još uvek traje.

„Idemo u ubrzano raspuštanje Skupštine jer postoje rokovi“, naveo je on, nakon premijerkine izjave da je njena ostavka na stolu.

Objasnio je da je Brnabić ostavku podnosi Skupštini, te da on onda ima rok od 30 dana da predloži nekog drugog za mandatara. Ako se ustanovi da nema većine u parlamentu, moguće je da neko drugi napravi većinu u Skupštini, ali ako se ispostavi da to ipak nije moguće.

„Ako Brnabić podnese ostavku, SNS neće želeti novi mandat, jer smo zadovoljni radom Ane Brnabić. Imamo onda rok od 45 do 60 dana za održavanje novih izbora, a u skladu sa tim smo spremni da se dogovaramo sa onima koji bi voleli neke gradske i opštinske izbore, da li da se održavaju sa još nekim izbori“, naveo je on.

Većina će se, rekao je, truditi da bude poštena i odmerena i da napravi sa „manjinom“ tehnički dogovor.

Jasno je da ćemo imati prevremene parlamnetarne izbore, i to je sada samo pitanje meseca, poručio.

Napomenuo je da neće biti prelazne vlade. Za to je potrebna njegova odluka, koju, kaže, nikada neće doneti.

„To je razaranje Srbije, to znači da će jedan tajkun i nekoliko centara moći upravljati Srbijom“, smatra Vučić.

Go to TOP