Specijalno tužilaštvo podiglo optužnica protiv Miloša Pljeskonjića- Ćelja, osumnjičenog za ubistvo trojice Albanaca tokom rata

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv osobe srpske nacionalnosti osumnjičenog za krivično djelo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”.

Kosova.info saznaje da je osoba kojoj je tužilaštvo podiglo optužnicu Miloš Pljeskonjić, koje je rođen i odrastao u prizrenu, naime njega su prepoznali svjedoci ovih likvidacija zato što je stalno boravio kod svojih rođaka u istoj ulici gdje su živeli ubijeni civili.

Kako se navodi u saopštenju, krivično djelo za koje se ova osoba tereti sankcionisano je članom 142. u odnosu na član 22. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije kao zakona koji je važio u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Osumnjičeni Miloč Pljeskonjić., srpske nacionalnosti, državljanin Kosova, optužen je da je tokom rata na Kosovu, oko 1. septembra 1998. godine, u blizini naselja “Hoća Mahala”, u Prizrenu, učestvovao u ubistvu žrtava. Rešata Dačaj, Binak Dačaj, Fatmira Bojadžiu.

Pljeskonjić je rođen u Prizrenu, građanima je poznat po vršenju raznih krivičnih djela.

Okrivljenom je određena mjera pritvora do nove odluke suda.

Go to TOP