Specijalci nisu radi ukrasa nego da budu na usluzi građana

V.d šefica parlamentarne grupe Pokreta Samoopredeljenje, Mimoza Kusari-Ljilja, najavila je da će ove nedelje biti održane tri plenarne sednice u Republilkoj Skupštini prenosi Kosova.info

Nakon sjednice Predsjedništva Skupštine, Kusari-Ljilja je rekla da će prva sjednica biti održana u srijedu od 12:00 časova i da će se baviti preostalim tačkama sa nekoliko prethodnih sjednica, koje su ostale nezavršene. U međuvremenu, u četvrtak će biti održana druga i treća sjednica na kojima će biti usvojen Nacrt zakona o izbornoj reformi i četiri međunarodna sporazuma.

“Danas je dogovoreno da se za ovu sedmicu održe dvije plenarne sjednice, prva je 7. juna, srijeda od 12:00 sati, na kojoj će biti riječi o preostalim tačkama sjednica od 23. februara i 3. maja 2023. godine. i nedovršene tačke sjednica od 23. marta, 24. i 25. maja, kao i 6. i 7. aprila.

Dok će u četvrtak, 8. juna, biti održane dvije nove sjednice, prva tačka će biti usvajanje Nacrta zakona o izbornoj reformi. Nakon toga otvara se nova sjednica koja ima četiri međunarodna sporazuma, razmatra i nacrt deklaracije o antisemitizmu i druge zahtjeve i prijedlozi koji su dio dnevnog reda.

Predviđeno je da bude još jedne sjednice ukoliko postoji saglasnost grupa da se Nacrt zakona o izbornoj reformi razmatra u dva čitanja u jednom danu, tako da će oba biti završena u četvrtak”, rekla je.

Na pitanje novinara o situaciji na severu Kosova rekla da će Specijalna jedinica policije boraviti u svakom delu Kosova u situacijama kada postoji bezbednosna pretnja.

„Policija, specijalna jedinica će biti tu i ostati na pozicijama bilo na severu ili jugu ili bilo gde na Kosovu u situacijama kada postoji bezbednosna pretnja ili kada postoji potreba za njihovim prisustvom. Mi nemamo specijalnu jedinicu da samo budu tamo, i oni ostaju na pozicijama kada postoji stepen opasnosti”, rekla je ona.

Go to TOP