Sjeverna Mitrovica: Policija iznosi detalje o zaplijenjenom oružja, akcija je bila u saradnji sa OAK

Kosovska policija objavila je tokom današnjeg popodneva raciju u Sjevernoj Mitrovici, gdje je, između ostalog, potvrdila da je pronašla velike količine oružja.

Vijest je potvrdio je zamjenik direktora policije za Sjevernu Mitrovicu Veton Eljšani, koji je rekao da ne može iznositi mnogo detalja dok se detalji ne provjere.

U međuvremenu, policija je već predstavila oružje, eksplozivne naprave i municiju zarobljene na sjeveru zemlje.

Od predstavljenog naoružanja koje je pronađeno na sjeveru, tu su dugačke puške različitih kalibara, pištolji, ručne bombe itd.
Regionalna policija Kosova u Mitrovici izašla je sa detaljima današnje akcije zaplijene ilegalnog oružja na sjeveru, rekao je zamjenik direktora kosovske policije za sjeverni region Veton Eljšani u okviru operativnih aktivnosti u saradnji. sa OAK-om su uspijeli da identifikuju nekoliko lokacija na kojima se nalazilo skriveno oružje, od strane bivših pripadnika Civilne odbrane i pripadnika terorističke grupe Banjska.
Prva lokacija je u Sjevernoj Mitrovici, povezana je sa traženom osobom, Marjanom Radojevićem, dok je druga lokacija povezana sa traženim Žarkom Cvetkovićem.

Na prvoj lokaciji pronađena su tri puška AK-47, četiri magacina sa 60 metaka, sarže sa 11 metaka, futrola za revolver, vojna torba.
Dok je na drugoj lokaciji pojas sa 25 patrona za lovačko oružje, 23 patrone za lovačko oružje, TT pištolj sa magacinom sa osam metaka, tri magacina sa po osam metaka, dva magacina sa zadnje strane, 28 patrona za dugo pronađeno je oružje, 10 dugih saržera za pištolje (99 metaka), jedna kutija sa patronama 7×62, četiri sredstva za čišćenje oružja, kutija sumnjivog materijala.

Na trećoj lokaciji dugačaka puška sa bajonetom, pištolj sa dva magacina sa osam metaka 7×62 i futrolom, crna torba sa opremom za čišćenje oružja, dvije kutije sa 50 metaka 7×62, tri metka pronađeni su sa osam metaka, dugačka lovačka puška sa torbom.
Dok su na četvrtoj lokaciji pronađeni metalni jež, pancir, 30 komada sumnjive eksplozivne naprave TM 100, uniforma, crna torba sa opremom za prvu pomoć i radio adapter iz napada 24. septembra u Banjskoj u Zvečanu,, kosovske vlasti su nekoliko puta predstavljale zaplenjeno oružje na sjeveru Kosova..

Go to TOP