Savetnik u ministarstvu Vanjskih poslova prijavio fizički napad nedaleko od “vehabijskog” centra u Prizrenu!?

Izvor: Gazeta Express

Član partije DSB Rasim Demirija i istovremeno savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova i dijaspore Ćerim Bajrami je u izjavi za medij Gazeta Ekspres izjavio da ga je danas fizički napala njemu nepoznata osoba starosti oko 35 godina ispred kuće, i da je slučaj prijavljen u policiju. A da kao jedan od uzroka vidi upravo tzv. “vehabistički centar” koji se nalazi nedaleko od njegove kuće.

Povezani tekstovi:

Bajrami je rekao da je zadobio teške tjelesne povrede i da je bio u hitnoj oko sat i po.

„Prijavio sam slučaj policiji, prije pet minuta sam izašao iz Policijske stanice u Prizrenu. Bio sam na Hitnoj sat i po, imam dosta tjelesnih povreda”, rekao je Bajrami za Gazeta Express.

I dodao da ne poznaje napadača, a da ga je isti udario šakom u nos i kraj lijevog oka, “ prilično jako”, kazao je.

Povezani tekstovi:

“Ne poznajem osobu, bio je mladić 35 godišnjak, provocirao je sa jednom grupom dece ispred našeg dvorišta gde živimo sa bratom u jednoj kući u Prizrenu. Nedaleko je “vehabijski” centar. Gotovo svakodnevno nas provociraju, djeca igraju svakodnevno pred našim dvorištem, i smetaju nam”, rekao je Bajrami za Gazeta Express.

“Provociraju nas svaki dan”, rekao je.

Prema njegovim riječima, fudbal sa kojim su djeca igrala pao je u njegovo dvorište i on i njegova porodica su tražili da se ne igraju u blizini njihove kuće.

„Lopta je ušla u naše dvorište i oni su nasilno pokušali da uzmu loptu, a ćerka im je rekla i da ne igraju ovde. Čuo sam nešto, rekao sam ćerki da odmah pozove policiju, izašao sam u dvorište… Ćerka je pozvala policiju, izašao sam u dvorište da sačekam policiju, on je odveo djecu dole u vehabijski centar udaljeni oko 30 metara. Kada me je ugledao došao je i rekao snimam te, snimio je i bratovu snahu i kuću. Rekao sam udalji se idi dole, on je zauzeo položaj i udario me, ja sam probao da se odbranim ali nisam bio u stanju, pogodio me šakom sa lijeve strane nosa…”, rekao je.

“Policija je izašla na lice mjesta”, zaključio je on.

Portparol regionalne policije za Prizren, Šaćir Bitići, potvrdio je slučaj za medije.

„Slučaj napada prijavljen je 29.02.2024. godine oko 16:00 časova u Prizrenu. Nakon verbalnog sukoba između osumnjičenog i oštećenog, osumnjičeni je žrtvu udario šakom i u ovom slučaju mu je nanio povrede nosa. Policija se bavi ovim slučajem. Došlo je do toga jer su osumnjičeni i još neki igrali loptom dok ih je žrtva zamolila da zaustave igru ​​i da ih ne ometaju”, rekao je Bitići za Gazeta Express.

Povezani tekstovi:

Koalicija Demokratske stranke Bošnjaka osudila je napad na savjetnika MVPD.

„Takvi napadi ne samo da ugrožavaju pojedinca koji je meta napada, već i narušavaju osnovna ljudska prava te predstavljaju direktnu prijetnju našim vrijednostima zajednice. Stoga je imperativ da pravosudne institucije hitno reaguju i poduzmu sve potrebne korake kako bi počinitelji ovog gnusnog čina bili privedeni pravdi.”, nastavlja se u reakciji.

“Izražavamo iskrenu nadu u brz oporavak gospodina Bajramija i stojimo uz njega kao simbol podrške miru, toleranciji i zaštiti ljudskih prava. Nastavit ćemo se aktivno zalagati za promicanje kulture dijaloga, poštovanja različitosti i suzbijanja svakog oblika nasilja u našem društvu.” – zaključuju reakciju. /Gazeta Express.

Go to TOP