Sarajevo: Keljmendi svjedočio o ubistvu policajaca, zvao me Pekić iz OSA-e, a Stojnić je zvao Osmicu i sve mu prenio

“Tu su onda došla dva inspektora FUP-a, Ibro Bešlija i neki Šehović koji su onda nasamo razgovarali sa Džafićem”, ispričao je Keljmendi kazavši da ne zna detalje

Elvis Keljmendi svjedočio je jutros pred Kantonalnim sudom u Sarajevu u slučaju ubistva dvojice policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Na optuženičkoj klupi za ovu monstruoznu likvidaciju su Sava Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković Žižan, piše Raport.ba.

Keljmendi se sudu predstavio kao ugostitelj, a on je pričao kako je o slučaju ubistva imao komunikacije putem Anom aplikacije. Radi se o šifriranoj aplikaciji poput Sky aplikacije.

On je ispričao neke zanimljive detalje koji posljedično otkrivaju i povezanost službi sa krim miljeom.

Tako je ispričao kako je ga je nedugo nakon ubistva pozvao službenik OSA-e Muhamed Pekić, inače blizak saradnik Osmana Mehmedagića Osmice u vrijeme njegovog mandata.

“Pitao me je znam li nešto o ubistvu policajaca i ako čujem nešto da mu javim”, rekao je Keljmendi.

On je dalje sudu ispričao kako nije znao ništa, ali da je u priču ušao dok je sjedio u kafiću Denisa Stojnića (još jednog saradnika Osmice).

Tu je došao i Danijel Dado Džafić (nedavno hapšen) koji je ispričao da zna gdje se nalaze auto i puška koji su korišteni u ubistvu.

Džafić je navodno ustvrdio da se to nalazi kod Srećka Mandića sa Pala.

Onda je Keljmendi rekao da je Stojnić rekao da OSA nudi milion KM za informacije.

“Denis je rekao da OSA daje milion maraka za informaciju koja će odvesti do ubice”, naveo je Keljmendi te istakao da je nakon što je Džafić rekao da nešto zna, Denis odmah zvao Osmicu da mu prenese sve.

“Tu su onda došla dva inspektora FUP-a, Ibro Bešlija i neki Šehović koji su onda nasamo razgovarali sa Džafićem”, ispričao je Keljmendi kazavši da ne zna detalje.

On je istakao da su se Stojnić i Džafić ‘upalili’ zbog nagrede od milion KM te da su dogovorili da podijele pare.

Keljmendi je kazao da je onda preko Anom aplikacije pričao sa Aleksandrom Nikolićem te mu prepričao navode Džafića. Nikolić mu je potom ispričao da je i on davao DNK u Tužilštvu.

Nakon Keljmendija svjedočio je Mandić koji je navodno znao gdje su puška i auto. Međutim, on je u iskazu rekao da Džafiću nikad tako nešto nije rekao.

“Džafić je tražip da mu pomognem oko toga, rekao sam da ako nešto saznam da ću javiti. On je onda počeo pričati da ja imam saznanja”, naveo je Mandić.

Džafića navodno zna jer su trgovali nešto s autima.

Optuženi Marinković ga je pitao da li je dao izjavu inspektoru iz SIPA-e u kojem je, navodno, naveo da mu je Dado nudio trgovinu u smislu da mu se pomogne u “Volanu”, a da on sazna šta može o ovom slučaju, te da li je saznao “da je Dado blizak sa Denisom, Kelmendijem i tom Osmicinom ekipom”.

Mandić je ispričao kako mu je Džafić ugrozio život, te da je tek poslije saznao da se pričalo da on to zna, a on nije ništa znao.

Na kraju je svjedočila i Božana Savić, supruga Save Marinkovića. Ona je pokušala da ne svjedoči jer s njim ima dijete, ali je sudija ipak odlučio da mora.

Rekla je da za ubistvo policajaca zna samo iz novina, te ustvrdila da je Marinković nakon ubistva sve vrijeme bio na Palama.

Ona je pričala kako je prošla torturu policije jer je na nju navodno vršen pritisak i da je maltretirana psihički.

Go to TOP