Sahranjen palestinski trogodišnji dječak kojeg su ubile izraelske snage

Stotine Palestinaca okupilo se u utorak na sprovodu trogodišnjeg dječaka koji je umro nakon što su ga izraelske snage ustrijelile na okupiranoj Zapadnoj obali prošlog tjedna.

Stotine Palestinaca okupilo se u utorak na sprovodu trogodišnjeg dječaka koji je umro nakon što su ga izraelske snage ustrijelile na okupiranoj Zapadnoj obali prošle sedmice.

Mohammed al-Tamimi preminuo je u bolnici u ponedjeljak, nakon što su izraelski vojnici ubili njega i njegovog oca u četvrtak navečer u selu Nabi Saleh, u blizini grada Ramallaha na Zapadnoj obali.

Njegova majka, Marwa, jecala je dok je grlila svog sina posljednji put, a njegovo tijelo je bilo umotano u tradicionalni crno-bijeli palestinski šal keffiyeh.

Izraelski vojnici stajali su u vidokrugu pogrebne svečanosti, blokirajući glavni ulaz u selo Nabi Saleh u blizini mjesta gdje se dogodila prošlosedmična pucnjava.

Marwa al-Tamimi (32) rekla je za AFP da su vojnici pucali na njezinog supruga Haithama, koji je također ranjen, dok je bio u automobilu s njihovim trogodišnjim sinom.

Njezin sin je prebačen u bolnicu Sheba u Izraelu, gdje je “umro… uprkos opsežnim naporima medicinskog tima”, stoji u sopštenju koje je bolnica objavila u ponedjeljak.

Go to TOP