Sa ilegalnih na RKS tablice je registrovano preko 4.000 vozila na sjeveru Kosova

Od 1. novembra do danas u RKS je registrovano ukupno preko 3.250 vozilasa ileglanih tablica, kao što su KM, PR i dr. Ako se tome doda 800 vozila registrovanih iz prethodnih godina, onda ukupan broj vozila registrovanih u RKS dostiže preko 4.000.

Ovo je objavio Veton Eljšani, vršilac dužnosti direktora policije za sjeverni region.

Prema njegovim riječima, broj vozila koja se registruju u periodu odlaganja je veoma mali, tako da policija ne vidi razlog za odlaganje roka, ali kako je rekao, ako Vlada odluči drugačije, policija će tu odluku poštovati.

Naglasio je da će u slučaju puštanja u promet bilo kojeg vozila nelegalnih registarskih oznaka i nakon 15. decembra, policija odmah reagovati tako što će prvo vozilo tretirati kao neregistrovano, dok će drugi put oduzeti.

S druge strane, broj građana koji su u sredu čekali ispred centra tehničke kontrole u Sjevernoj Mitrovici bio je veoma mali.

Tomislav Živković, građanin iz Sjeverne Mitrovice, kaže za KP da opšta situacija i novonastale okolnosti zahtjevaju da građani koji su odlučili da žive na ovim prostorima moraju da poštuju ovdašnja pravila.

Novčanu vrijednost koja se mora platiti za registraciju vozila nazvao je jeftinom, dok nije rekao da je za njega skupa i veoma skupa činjenica da više ne može koristiti stare tablice.

Živković je rekao da je u prvom mandatu bio u dilemi da li da registruje svoje vozilo ili ne, a da je sada konačno odlučio da to uradi, kako ne bi imao problema.

Go to TOP