Rusi tvrde da su oborili ukrajinsku letilicu Su-25 nad teritorijom Ukrajine

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) oborili su ukrajinski jurišni avion Su-25 u Hersonskoj oblasti, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, javlja agencija RIA Novosti.

„Ruski sistemi PVO na teritoriji okupiranoj u Ukrajini u rejonu naselja Červonji Jar, Hersonska oblast, tvrde oborili su Su-25 ukrajinskih vazduhoplovnih snaga. Takođe, uništene su dve ukrajinske bespilotne letelice iznad naselja Vladimirovka, a presretnuto je 12 raketa višecevnog raketnog sistema ‘Smerč’ u oblasti Kamenka Donjecke Narodne Republike“, rekao je Konašenkov.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine saopštile su da su ofanzivom oslobodile četiri naselja u Harkovskoj oblasti od ruskih agresora.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine objavio je na Fejbuku da su pod ukrajinskom kontrolok naselja Verhnja Rohanka, Lozova, Slobidske i Prilesne, javlja dopisnik Ukrinforma.

Taj portal navodi da su u međuvremenu ruske agresorske trupe nastavile da “sprovode potpunu oružanu agresiju i ofanzivne operacije u istočnoj operativnoj zoni”, a da je okupatorska ruska vojska izvodila vazdušne i artiljerijske udare na grad Harkov.

Go to TOP