Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Rusi pokrenuli ofanzivu na Azovstal, vojnike iskrcavaju i čamcima

Ruske snage su pokrenule novu ofanzivu na željezaru Azovstal u Mariupolju, rekao je ukrajinski vojni zapovjednik.

“U toku je snažan napad na teritoriju tvornice Azovstal uz podršku oklopnih vozila i tenkova”, rekao je Svjatoslav Palamar, zamjenik zapovjednika ukrajinske vojne jedinice Azov u izjavi na društvenim mrežama.

On kaže da ruske snage pokušavaju “iskrcati veliki broj vojnika čamcima”. Tvornica je posljednje uporište ukrajinskih branitelja u lučkom gradu.

Oko 101 osoba nešto ranije je uspješno evakuirano iz Azovstala, potvrdio je humanitarni dužnosnik UN-a. Većina evakuiranih je u Zaporožju, gdje im se pruža humanitarna pomoć.

“Zahvaljujući operaciji, 101 žena, muškarac, djete i starija osoba konačno su mogli napustiti bunkere ispod željezare Azovstal i vidjeti svjetlo dana nakon dva mjeseca”, rekao je Osnat Lubrani, humanitarni koordinator UN-a za Ukrajinu.

Međunarodni odbor Crvenog križa, uključen u operaciju sigurnog prolaza, također je potvrdio da su ljudi s područja tvornice u Mariupolju stigli u Zaporožje. Među njima je bilo i ranjenih.

Go to TOP