Rizik od eskalacije situacije, Policija prelazi na 12-satni raspored – angažuje i rezervne jedinice

Pripadnici Kosovske policije stavljeni su u pripravnost u slučaju eskalacije situacije na severu zemlje, pošto su danas lokalni Srbi blokirali prilaze opštinskim zgradama u Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu, kako bi se suprotstavili. ulazak novih gradonačelnika u objekte, prenosi Kosova.info.

Prema informacijama sa terena pripadnici policije prešli sa 8 na 12 sati, dok su ostale rezervne jedinice aktivirane kako bi se pripremile za situacije koje mogu eskalirati na sjeveru zemlje i ne samo. u slučaju da nema intervencije međunarodnih saveznika.

Fantomski portali na Kosovu (jedan je lociran u regionu Prizrena, poznat po širenju pro rusko-srpskih propaganda) po uzoru na srbijanske portale, prenose lažne vesti da su nekoliko vozila zapaljena što je ne istina, zapaljeno je samo jedno policijsko vozilo, dok je na par vozila polupana stakla.

Inače, dva kamiona su postavljena kod zgrade Opštine Leposavić. Jedan od njih bio je natovaren kamenjem, koje je ispražnjeno kod zgrade Opštine.

Više desetina građana Srbije okupilo se oko zgrade, a pozivaju se i drugi da im se pridruže. U međuvremenu, tu stoje i tri vozila KFOR-a i dva oklopna vozila kosovske policije.

Kosovska policija upotrebila je suzavac da rastera okupljene građane ispred zgrade opštine Zvečani, a čuli su se i pucnji.

Nakon pucnjave ispred opštine Zvečan, čulo se kako okupljeni Srbi uzvikuju “ubij”, đto se odnosi na ubistvo policijskih službenika.

Policija je saopštila da pomaže novim predsednicima opština Zvečan, Leposavić i Zubin-Potoku da uđu u objekte opštinskih zgrada.

Go to TOP