Reakcija zamjenice premijera Redžepi: Odgovaraće svi oni koji su učestvovali u napadu, sigurna sam u rad nadležnih institucija!

Zamjenica premijera Emilija Redžepi reagovala je nakon brutalnog napada na romsku porodicu u Prizrenu u tržnom centru Galerija ,napad se desio dan poslije dešavanja u Đakovici kada je vlasnik ugostiteljskog objekta izbacio i odbio da usluži pripadnike romske zajednice . U toku današnjeg dana oglasio se i Sejnur Vesali zamjenik ministra Kulture.piše Kosova.info

Redžepi je izjavila da je zgrožena na šovinističke uvrijede na bazi rasne i etničke pripadnosti i najoštrije osudila napad na pripadnike romske nacionalne zajednice!

Njenu objavu prijenosimo u cijelosti:

Kao potpredsednica vlade Republike Kosovo najoštrije osuđujem čin varvarstva i iskazivanja mržnje i netrpeljivosti prema drugim narodima koji dolaze iz redova ne većinske zajednice, a koji se nažalost desio sinoć u tržnom centru u Prizrenu, gde je napadnuta jedna romska porodica iz razloga sto nisu nosili maske.

Zgrožena sam na šovinističke uvrede na bazi rasne i etničke pripadnosti te najoštrije osuđujem napad na pripadnike romske nacionalne zajednice!

Romi su ravnopravni građani našeg grada i države, koji uživaju ista prava podjednako kao i svi ostali gradjani. Odgovaraće svi oni koji su učestvovali u napadu, sigurna sam u rad nadležnih institucija!

Comments

Be the first to comment on this article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Go to TOP