Prve slike sirijaca koji su juče pucali u pravcu Kosovske policije

Tokom operacije u Morini uništena je kriminalna grupa sa državljanima Alžira i Sirije, prenosi Kosova.info.

Kako je saopšteno iz Državne policije u Albaniji, šestoro osumnjičenih je uhapšeno nakon višečasovne potjere lokalne policije u saradnji sa graničnom policijom Kukeša i Graničnom policijom Kosova, dok je za 27-godišnji Alžiracem raspisana potjernica..

U pokušaju da pobjegnu policiji, neki od ovih migranat otvorili su vatru na policijske službenike, čime su ozbiljno ugrozili živote policijskih službenika.

“Naoružani ljudi su organizovali i rukovodili kriminalnom delatnošću ilegalnog prelaska imigranata iz trećih zemalja, preko zelenih granica, između Grčke, Albanije, Kosova i Srbije, uhapšeno je 6 državljana Sirije i Alžira, a još jednim je raspisana potjernica.

Državna policija je u zvaničnom saopštenju objavila neke od fotografija uhapšenih Sirijaca, uz napomenu da su im u ovoj opsežnoj akciji pomagale i kolege iz kosovske policije.

U selu Morinë, na zelenoj zoni sa Kosovom, policijske službe su locirale grupu stranih državljana koji su vršili kriminalnu djelatnost pružanja pomoći imigrantima iz trećih zemalja, za ilegalni prelazak granice.

Policijske službe su pozvale ove osobe da se zaustave, ali su neki od njih otvorili vatru u pravcu policajaca, ozbiljno ugrozivši živote policijskih službenika. Odmah je saopšteno Graničnoj policiji Kosova, kako bi se blokirala granica na kosovskoj strani.

Nakon višečasovne potjere, policijske službe su omogućile hvatanje i stavljanje lisica na šestoro osumnjičenih.

-A. B., 27 godina, sa alžirskim državljanstvom, kao i M. N., 25 godina, N. A., 20 godina, M. Sh., 21 godina, M. R., 20 godina i R. L., 40 godina, peti sa sirijskim državljanstvom. Takođe, u okviru ove akcije, proglašena je potraga za državljaninom S.G., star 27 godina, sa alžirskim državljanstvom.
Nakon procesnih radnji u ovom predmetu, specijalci za istraživanje neovlaštenog prometa i opojnih droga DVP Kukaš lišili su slobode ove građane zbog krivičnih djela „Ubistvo u pokušaju službenika Državne policije“, Korištenje i nedozvoljeno držanje oružja, eksplozivnog oružja i municije” i “Pomoć pri ilegalnom prelasku granice”.

Operacija “Strukturiranje” nastavlja pronalaženje vatrenog oružja korištenog u ovom slučaju, kao i hvatanje traženog državljanina Alžira. Procesni materijali su proslijeđeni Tužilaštvu pri Prvostepenom sudu opšte nadležnosti u Kukešu, na dalje postupanje.

Go to TOP