Priština: Maloljetnica prijavila da je imala intimni odnos sa muškarcem koji joj je obećao brak

Broj slučajeva uznemiravanja, napada i seksualnog nasilja u našoj zemlji dostigao je alarmantne razmjere. U mnogima od njih žrtve su djevojke za koje se često sumnja, to su njima poznate osobe koje, uprkos maloljetnosti žrtava, stvaraju sa njima intimne odnose i seksualno ih zlostavljaju. Za jedan takav slučaj za koji se sumnja da se desio određeni period u Prištini, već su započete istrage, prenosi Kosova.info.

Naime radi se o B.K., protiv kojeg se vodi istraga zbog sumnje da je imao seksualne odnose sa maloljetnom djevojkom, sa kojom je u vezi oko godinu dana.

Sve je otkriveno nakon što je žrtva, stara 16 godina, odlučila prijaviti osumnjičenog i priznati šta se dogodilo. U izjavi datoj policiji, djevojka je otkrila detalje o njihovoj vezi i obećanju osumnjičenog u zamjenu za seksualne odnose.

Osumnjičeni je, prema prvim informacijama, od početka bio upoznat sa godinama žrtve, ali je nastavio ljubavnu vezu sa njom obećavajući da će je oženiti.

Ali sve se između njih promijenilo, jer je djevojčina porodica saznala za njihovu vezu i situacija se tamo promijenila, jer je osumnjičeni nestao i više nije bio dostupan.

Kao rezultat prijave, policijski istražitelji su preduzeli potrebne radnje, u kom slučaju će prisustvo osumnjičenog u ovom slučaju uskoro biti osigurano.

Po okončanju policijskih postupaka o slučaju je obaviješten državni tužilac, koji je naložio pokretanje postupka i istragu radi razjašnjenja okolnosti slučaja.

Napomena: Osoba iz ovog članka smatra se nevinom sve dok se njena krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom odlukom.

Go to TOP