Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Predstavnik Rusije u UN-u pokušava da omete govor Zelenskog

Vasilij Nebenzja, stalni predstavnik Rusije pri UN-u, bio je ogorčen činjenicom da će ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski govoriti na početku sjednice Saveta bezbednosti UN-a, a premijer Albanije Edi Rama ismijao je ruskog predstavnika u replici javlja Ukrajinska pravda prenosni Kosova.info

A razlog nezadovoljstva ambasadora Ruske Federacije Nebenzye je bio ogorčenje što će Zelenskyy, predsjednik Ukrajine, zemlje koja ove godine nije nestalna članica Saveta Bezbednosti UN-a, govoriti odmah nakon nakon generalnog sekretara UN-a Antonija Guterresa.

Premijer Albanije Edi Rama, koji predsedava Savetom bezbednosti UN-a, objasnio je da je redosled govora odavno dogovoren i da nije izazvao primedbe učesnika pre sastanka.

“Želim da uvjerim naše ruske kolege da ovo nije specijalna operacija albanskog predsjedništva, već nastavak dugogodišnje i dobro uspostavljene prakse koja je u potpunosti u skladu sa Poveljom UN”, rekao je Rama.

U odgovoru, Nebenzya je rekao: “Ako danas udarite čekić (odnosno na čekić koji je koristila predsjedavajuća država za formalno otvaranje sastanka – prim. aut.), čime ćete provesti svoju odluku, predsjedavanje Albanije će biti ukaljano”.

Na to je Rama odgovorio: „Zaustavite rat i predsednik Zelenski neće uzeti reč“.

Dan ranije, predsjednik Ukrajine se obratio Generalnoj skupštini UN-a i pozvao na nuklearno razoružanje Ruske Federacije. I također pozvao države da se pridruže pripremama za samit o formuli mira koju je predložila Ukrajina.

Go to TOP