Predsjednica Osmani sa zvaničnicima SAD: Destabilizujuće tendencije Srbije na Zapadnom Balkanu

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je u SAD, na sastancima sa zvaničnicima Savjeta za nacionalnu bezbjednost i Stejt departmenta govorila o najnovijim dešavanjima na Zapadnom Balkanu, ističući destabilizujuće tendencije Srbije, ali i sve opasnije prisustvo Rusije i Kine, prenosi kosova.info.
Osmani je pozvala na podršku SAD u borbi protiv tog, opasnog uticaja, kao i na posvećenost očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Naglasila je važnost snažnog odnosa Kosova i SAD i navela da je administracija predsjednika Džozefa Bajedena potvrdila podršku Kosovu.

Osmani je istakla punu posvećenost Кosova za aktivno angažovanje u dijalogu Kosova i Srbije, koji bi, kako je rekao predsjednik Bajden, trebalo da bude usmjeren na međusobno priznanje, prenosi kosova.info.

Predsjednica Osmani je rekla da evroatlantska budućnost Kosova ostaje strateški cilj, kao i da je u tom pogledu Kosovu ponovo potrebna podrška SAD ka konsolidaciji “državnosti i međunarodnog subjektiviteta”.

Kako se navodi, Osmani je na današnjim sastancima dobila potvrdu nepokolebljive podrške SAD i aktivne posvjećenosti postizanju zajedničkih ciljeva.

Comments

Be the first to comment on this article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Go to TOP