Poslednje vijesti: Predsjednik opštine Zvečan uspeo je da uđe u zgradu opštine

Usred napetosti na sjeveru zemlje novi predsjednik opštine Zvečan uspeo je da uđe u zgradu opštine.

Danas su se ispred zgrade sjevernih opština okupili građani Srbije da spriječe ulazak novih gradonačelnika. Situacija je napeta u Zvečanu, gdje je gužva bila veća i došlo je do sukoba sa policijom.

Policija je ispalila suzavac kako bi rasterala masu, a čuli su se i pucnji, za koje mediji prenose da su iz šok granata.

Objavljene su i slike zapaljenog automobila kosovske policije.

Gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri saopštio je da još nije ušao u zgradu opštine. Zeqiri je rekao da čeka da se stvore uslovi za tako nešto. “Još se nisam skrasio u kancelariji, u opštini, u blizini opštine smo ovde u dvorištu”, rekao je za medije.

Izmir Zeqiri, novi gradonačelnik Zubinog Potoka, telefonom. “Čekamo da se skrasimo u opštini, sada smo blizu”. A Erden Atiq, gradonačelnik Severne Mitrovice, dao je izjavu o dešavanjima na severu za Kallxo.com

Atiq je rekao da je čuo sirene i dodao da su one već prestale.

Dalje, gradonačelnik Severne Mitrovice, koji dolazi iz redova LVV-a, kaže da se nalazi u opštinskom objektu. “I ja sam čuo alarm, ranije jer je sada prestao” – rekao je izabrani gradonačelnik Severne Mitrovice. “Da, danas sam ovdje, u zgradi opštine, u kancelariji. Ne znam više detalja, tu sam, radim, imam sastanke…” – izjavio je Atiq

Go to TOP