Policija je izvršila raciju na dvije lokacije na sjeveru, pronađeno je oružje

Kosovska policija danas sprovodi nove racije na sjeveru zemlje, gdje je pronašla i oružje.

Vijest je potvrdio je zamjenik direktora policije za Sjevernu Mitrovicu Veton Eljšani, koji je rekao da ne može iznositi mnogo detalja dok se detalji ne provjere.

“Policija je izvršila raciju na dva mjesta. U jednom, racija još nije završena. Nakon potrebnih provjera, obavijestit ćemo vas o nalazima”

Dodao je da je “oružje pronađeno, ali o njihovoj količini i drugim detaljima možemo govoriti naknadno jer ih još nismo provjerili”.

Slična akcija sa uhapšenikom završena je juče u selu Ugljare u Zubinom Potoku. Osumnjičeni su pronašli ručne bombe i drugo oružje.

Ministar unutrašnjih poslova Đeljaj Svečlja saopštio je juče o ovom slučaju.

„Naša posvjećenost iskorenjivanju kriminala i uklanjanju kriminalnih ostataka Srbije u našoj zemlji se uspješno nastavlja. Oružje i eksplozivne naprave kao što su ručne bombe, dugačke puške, municija, radio veze, protivmetci i tehnološka oprema otkrila je danas Kosovska policija tokom racije na lokaciji u selu Ugljare u Zubinom Potoku. Osoba kod koje je pronađeno ovo oružje i oprema je uhapšena i predmet je procesuiran u Tužilaštvu. Bez kompromisa prema kriminalu, pojedincima ili grupama koje ugrožavaju sigurnost naše zemlje i naših građana. Nećemo prestati raditi u odbrani naših državnih interesa, sigurnosti za državu naših građana, vladavine zakona i reda u svakom kutku naše Republike”.

Go to TOP