Počeo Vučićev miting u Beogradu, okupile se desetine hiljada građana

Miting Srpske napredne stranke pod nazivom “Srbija nade” počeo je večeras u Beogradu, a prema procjenama u glavnom gradu Srbije okupilo se desetine hiljada građana.

Kako je ranije najavljeno, na skupu bi se trebali obratiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, šef diplomatije ove države Ivica Dačić, mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto te predsjednik RS-a Milorad Dodik.

“Miting je počeo himnom Srbije ‘Bože pravde’ koju je otpjevala Ljubica Vranješ. Okupljenima se potom obratila Mina Mijailović koja je najavljena kao majka, borac za djecu i ratnica”, piše Danas.

Od ranih jutarnjih sata zbog protesta glavni grad Srbije gotovo u potpunosti je blokiran, a simpatizeri Vučićeve stranke došli su iz svih krajeva Srbije u Beograd. Pored simpatizera iz Srbije, u Beograd su jutros stigli i simpatizeri Vučićeve politike iz RS-a, a njima su se pridružili i brojni politički zvaničnici.

Skupu prisustvuju i brojne poznate ličnosti uključujući i teniser Janko Tipsarević te folk pjevačice Dara Bubamara i Jelena Karleuša.

Go to TOP