Papa o kipu iz Međugorja: Ukazanja Djevice nisu uvijek stvarna

Ukazanja Djevice Marije “nisu uvijek stvarna”, poručio je papa Franjo.

Njegov istup izgleda kao indirektna referenca na ženu koja je privukla hiljade hodočasnika u grad u blizini Rima da se mole pred kipom za koji je tvrdila da lije krvave suze.

“Ne gledajte tamo. Postoje ukazanja Djevice koja su stvarna, ali Djevica nikada nije privlačila (pažnju) na sebe. Volim je vidjeti kako prstom pokazuje prema Isusu. Kad je marijanska pobožnost previše usmjerena na tebe, to nije dobro”, kazao je Papa tijekom intervjua za Rai 1 kada su ga upitali o ukazanjima Djevice Marije.

Intervju je emitiran nekoliko dana nakon što su stanovnici Trevignana pozvali papu Franju da intervenira protiv Marie Giuseppe Scarpulle, koja je dobila nadimak “Svetica” i “vidovita”. Ona već pet godina organizira mjesečne ceremonije u parku s pogledom na jezero Bracciano gdje se nalazi kip Djevice Marije u staklenoj vitrini, piše Guardian.

Radi se o kipu koji je Scarpulla kupila u Međugorju. Po povratku u Italiju tvrdila je da joj se Djevica ukazala, lila krvave suze i slala joj poruke. Lokalni biskup Marco Salvi prošlog je tjedna pozvao hodočasnike da prestanu hrliti na to mjesto trećeg dana u mjesecu. Njegova biskupija istražuje fenomen oko kipa.

Mnogi su se ljudi molili pred kipom tražeći ozdravljenje. Scarpulla se suočava sa sudskom istragom nakon što je privatni istražitelj utvrdio da mrlje krvi na kipu potječu od svinjske krvi i nakon što su neki njezini sljedbenici ispričali kako su prevareni.

Go to TOP