Osmani: Snage genocidnog režima Srbije su prije 25 godina, u jednoj od svojih ofanziva masakrirali 6 staraca i 4 maloljetne djevojčice

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani podsjetila je na masakr u Studenici i Laštici, gdje su srpske snage ubijale žene, starce i djecu prije 25 godina, u cilju istrebljenja i etničkog čišćenja.

“Snage genocidnog režima Srbije su prije 25 godina, u jednoj od svojih ofanziva za istrebljenje Albanaca i etničko čišćenje, masakrirali 6 staraca i 4 maloljetne djevojčice od 12 do 15 godina iz porodica Lipaj-Zećiraj u Studenici Istok. Varvarstvo zločinačkog režima ne poznaje godine, stoga je pravda neophodna i nikada nećemo stati u potrazi za njom”, napisala je Osmani.

Istog dana, prema njenim riječima, 13. aprila 1999. godine, „ubilačka mašinerija Srbije u Laštici, Gnjilanu, pucala je, a zatim spalila 13 Albanaca, uključujući Fisnika Šabanija, starog 2 godine“.

„Pravda za njih je naša nepokolebljiva posvjećenost. Neka sjećanje bude trajno za sve one koji su pali za slobodu!”, napisala je predsjednica Osmani na društvenoj mreži “Facebook”.

Go to TOP