Osmani: Članstvo u Vijeću Evrope je važan korak za jačanje ljudskih prava

Predsjednica Vjosa Osmani primila je danas na sastanku Bertranda Bouyxa, predsjednika Odbora za politička pitanja i demokratiju u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, ujedno i poslanika u Narodnoj skupštini Francuske.

U saopštenju Predsedništva se navodi da je na sastanku bilo reči o članstvu Kosova u Savjetu Evrope, pri čemu je Osmani zahvalila Bouyxu na liderstvu i podršci Kosovu u Komitetu za politička pitanja i demokratiju, koji je velikom većinom glasao za izneo članstvo Kosova na glasanje u Parlamentarnoj skupštini.

Predsednica je istakla da će članstvo Kosova u Savetu Evrope biti važan korak za dalje jačanje i unapređenje ljudskih prava kroz mehanizme koje nudi Savet, koji će služiti kao dodatni mehanizam za zaštitu i garantovanje ljudskih prava. građana Kosova.

U tom duhu, Osmani je rekla da je pristup institucijama i mehanizmima Saveta Evrope, kao što je Evropski sud za ljudska prava, pre svega u interesu građana Kosova, bez razlike.

Predsednica je izrazila zahvalnost i ponovila značaj kontinuirane podrške Francuske u ovom pogledu, dok je izrazila uverenje da će članstvo Kosova u Savetu Evrope biti pozitivno ocenjeno od strane poslanika Parlamentarne skupštine.

Go to TOP