Opština Prizren ne zaustavlja radove “Xharra Towers”, Sud doneo odluku o obustavi radova a obavešten je i gradonačelnik koji se ne oglašava

“Xharra Towers” nastavlja izgradnju objekta koji ugrožava stanovnike naselja “Tirana” u Prizrenu. Stanovnici su se obratili Osnovnom sudu za prekid radova, a o tome je obavešten i načelnik opštine Šaćir Totaj, ali to nije dovoljno da prestanu da ugrožavaju stanovnike.

Stanovnici naselja “Tirana” u Prizrenu i dalje se suočavaju sa opasnošću od stambenog projekta “Xharra Towers”.

Oni da su za ovaj predmet podneli Osnovnom sudu u Prizrenu, gde je njihov zahtev usvojen.

Ali ni to nije dovoljno da ova kompanija prestane sa radom.

Insajderi je objavio prijedlog koji su uputili stanovnici naselja, gdje je od njih zatraženo da obustave radove u stambenom kompleksu “Xharra Towers”.

U prijedlogu se traži da se obustave radovi predmetnog preduzeća.

„Protivnik osiguranja je PRINUĐEN da zaustavi nastavak projekta izgradnje do odluke o predmetu Uglavnom od strane suda“, kaže se u predlogu upućenom Osnovnom sudu u Prizrenu.

U istom predlogu se najavljuje da je i Direkcija za urbanizaciju i prostorno planiranje u opštini Prizren dužna da ga sprovede.

“Ovu Odluku moram provesti. Osnovni sud u Prizrenu, protivnik osiguranja, svaka notarska služba na Kosovu, Direkcija za urbanizam i prostorno planiranje u opštini Prizren”.

Čak i nakon toga, zvaničnici opštine Prizren nisu preduzeli nikakve radnje da obavljaju svoj posao i sprovode zakon.

Sve dok u obrazloženju nije jasno naglašeno da su okolni stanovnici ugroženi i otežani im životi izgradnjom objekta “Xharra Towers”.

„Zato što postoji rizik, (za koji je već dokazano da je trajan, nastavak oštećenja nepokretnosti kao što je na adresi ulica Tirana, Prizren) da bez određivanja mjere osiguranja protivnik osiguranja moći će evidentno onemogućiti ili otežati egzistenciju stanara koji žive u objektu, a koji trpe štete od nastavka radova, te da dokazima koje predoči Predlagač, argumentuje vjerodostojnost njenog zahtjeva, budući da protivnik Osiguranja nastavlja izgradnju objekta, dok je od realizacije ovog projekta susjedni objekat pretrpio teško popravljiva oštećenja”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju sud.

Stanovnici su podneli ovaj predlog i druge zahteve Direkciji za urbanizam u Prizrenu, ali bez odgovora.

Nijedan zvaničnik opštine Prizren nije uzvratio odgovor na pitanje zašto se radovi ne zaustavljaju do odluke suda o objektu “Xharra Towers”.

Osim direkcije, na potpuno ćutanje se odlučio i gradonačelnik opštine Prizren Šaćir Totaj.

Kao i oni, kompanija “Xharra Towers” nije odgovorila na pozive novinara.

Do tada, stanovnici se i dalje nadaju da će pravni organi donijeti odluku o obustavi radova.

Mediji su pre nekoliko dana izvestili o ugroženosti života koja se dešava izgradnjom nove zgrade u centru Prizrena, koju je počela da gradi firma Dritona Džare.

Izvedeni su dokazi kako stanovnici tvrde da će izgradnja novog objekta ugroziti živote okolnih stanovnika.

Izgradnja ovog novog objekta nije dozvoljena ni na osnovu Zonske karte za grad Prizren.

Naime ovo nije jedini objekat u izgradnji koji se gradi nelegalno i pod tišinom Totaja i njegovih direktora.

U prizrenu je totalni haos od dolaska Totaja na mesto gradonačelnika.

Go to TOP