Ono što Srbija traži je za Kosovo rak – Alarm za institucije: Ne prihvatajte!

Kosovo i Bosna nakon rata u Ukrajini od strane Rusije, u trajnoj su opasnosti. Srbija, koja je poznata po destabilizaciji regiona, uz pomoć Rusije, navodno je u stanju da izazove nemire u ove dve zemlje. Po ovom pitanju, bivši viši nadređeni OVK i bivši agent ŠIK-a, Naim Miftari, tvrdi da je problem u Bosni mnogo veći nego na Kosovu prenosi Botasot.

Prema njegovim riječima, u Bosni postoji više faktora, Srbi, Hrvati i Bošnjaci.

“Dejtonska konferencija je pogriješila što je tim trima nacionalnostima dala izvršnu vlast. Dakle, Kosovo ne bi trebalo ni da govori o pridruživanju opština sa srpskom većinom na Kosovu izvršnoj vlasti, jer će Srbi igrati istu igru ​​kao Republika Srpska u Bosni, gde otvoreno izazivaju državu“, kaže Miftari.

On ističe da na Kosovu ima manje od 3 odsto Srba i da u razgovorima zločine i ratna dela treba iskoristiti za dobrobit naše države.

“NATO je tu garant i Kosovo ne zavisi od glasova Srpske liste. Dakle, ukoliko situacija u Bosni bude eskalirala, Milorad Dodik će tražiti pomoć od Beograda, a možda i Rusije. Dakle, Kosovo mora da radi danonoćno da bi ušlo u NATO. Ali, prije svega, naša država mora imati vojsku i naoružanje, u slučaju potrebe da branimo državu kao naciju, jer bi strateški interesi naših prijatelja jednog dana mogli promijeniti smjer iz strateških i političkih razloga, pa se naša država mora braniti u ovim okolnostima mi smo neophodni”, kaže Miftari.

Prema njegovim riječima, od vitalnog je značaja ulazak u NATO i naoružavanje za odbranu.

„To bi trebalo da se desi jer Srbija ima mnogo aktivnih tenkova, više nego Nemačka i skoro koliko i Francuska. Srbija nabavlja oružje od Rusije, Kine i Francuske. Dakle, srpska politika koju promoviše Srpska crkva nikada nije prestala da funkcioniše i to vidimo u Crnoj Gori, stoga naša država ne treba da prihvata srpsko udruživanje, niti da crkve imaju eksteritorijalnost, jer to direktno znači da će jednog dana biti rak za državu Kosovo“, zaključuje Naim Miftari.

Go to TOP