Obilić: Ovo su dvojica službenika uhapšenih zbog izrade dokumenata sa lažnim identitetom

Jedinica za istraživanje privrednog kriminala i korupcije u Prištini, nakon istrage protiv dvojice službenika Centra za matične knjige u Obiliću, koji su bili predmet istrage, pod sumnjom da su omogućili licu da pribavi službena dokumenta sa lažnim identiteta, izvršio akciju tokom jučerašnjeg dana. Osumnjičeni su već u policijskom pritvoru, a njihov identitet je otkriven, prenosi Kosova.info.

Naime dvojica uhapšenih zvaničnika, osumnjičenih za umiješanost u nezakonite radnje, su Aiša Gušinac i Iljmi Morina.

Gušinac i Morina osumnjičeni su za zloupotrebu službene dužnosti i falsifikovanje službene isprave, pri čemu su omogućili da se lice čiji su inicijali (F.A.) opremi sa još dva lažna identiteta i onim na ime (A.G.) i (A.R.), kao i obezbjeđivanje istih sa važećim dokumentima Republike Kosovo (izvod iz matične knjige rođenih i lična karta) sa lažnim identitetom.

Kao rezultat istrage, utvrđeno je da su dva službena lica zloupotrebila svoja ovlašćenja (prekoračivši svoja ovlašćenja, omogućivši licu (F.A.) da se u dva slučaja iu dva slučaja daju službena dokumenta Republike Kosovo kao lažni identitet). imena kao A.G i A.R.), bez ispunjavanja potrebnih kriterijuma.

Na osnovu ovih radnji, podignuta je sumnja da su dva službena lica počinila krivična djela „Falsifikovanje službene isprave“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“.

Nakon hapšenja, sa osumnjičenima je obavljen razgovor u svojstvu osumnjičenih, a državni tužilac je u zakonskom roku donio rješenje o pritvoru i poduzimanju drugih radnji.

Napomena: Osobe iz ovog članka smatraju se nevinim sve dok se njihova krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom odlukom.

Go to TOP