Naprednjake sa Kosova i ostale uposlenike paralelnih institucija Srbije na Kosovu u Beograd preko Niša voze albanski prevoznici

Izvor: NovaS

Preko Niša put Beograda, na miting Aleksandra Vučića, u toku prepodneva krenulo i osam autobusa albanskih auto prevoznika. Autobusi su bili zaustavljeni na Bulevaru Medijana kod Disa i ako su njihovi vozači rekli da su tu da bi vozili turiste u Grčku, na šofešajbnama su bili postavljeni natpisi „Slobodna vožnja“, „Nišavski okrug“.

Jedan od kombija niškog Studentskog centra, koji inače prevozi hranu za studente niškog Univerziteta, dovezao je kutije prepune sendviča i radnici centra su ih uneli u autobuse.

Sa područja Nišavskog okruga otputovalo je u Beograd na miting oko 7.000 ljudi. Veliki broj autobusa, bio je raspoređen na više lokacija u gradu između ostalih i na najprometnijim bulevarima, poput Bulevara Medijana i Bulevara Nemanjića.

Građani koji su ovih dana tuda prolazili sa ogorčenjem su komentarisali „da je naprednjacima sve dozvoljeno“.

„Parkirali su autobuse na Bulevaru Nemanjića iako je tu zabranjeno i zaustavljanje i parkiranje. Gde je sada „Oko sokolovo“ da prođe i da ih usnimi. Ja sam stao na pet minuta da uzmem dete iz vrtića i usnimili su me. Morao sam da platim kaznu. Oni stoje već sat vremena i nikom ništa“, rekao je za Novu.rs Petar Stojanović.

Mirjana Ilić, trgovac, je kazala da je lako zaposlenima u državnim službama, dok oni u privatnim firmama rade kao robovi.

„Ne mogu da uzmem slobodan dan ni kad nam je dete bolesno, a oni u radno vreme miting. Ovaj dan će sigurno da im bude plaćen. Da ja odem na jedan dan negde na miting mene bi gazda isterao sa posla“, rekla je Ilić.

Nešto pre 11 časova za Beograd je otišao i vanredni voz sa naprednjacima iz Niša i okolnih opština. Među onima koji su se ukrcali u voz sa desetak vagona bili su brojni gradski i opštinski funkcioneri, čak i lekari Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Okićeni zastavama, sa sendvičima u rukama, morali su pre ulaska u voz da se upišu u spiskove koje su nosili vođe grupa.

Pojedini od njih nisu znali gde tačno u Beograd idu i gde će biti Vučićev miting, ali su kazali da idu jer očekuju „prosperitet“.

Go to TOP