Misteriozna smrt 23-godišnje Ukrajinke, njena majka ima zahtev za državu Kosovo

Kosovska policija je 21. februara uveče, patrolirajući auto-putem „Arber Džaferi“, primetila lice koje leži na putu (traka za hitne slučajeve), a zatim je pozvana hitna pomoć – nakon provere, lekar koji je prisustvovao potvrdio je da je lice žena, strani državljanin, bez znakova života.

Na lice mesta je pozvana nadležna jedinica za rešavanje slučaja, uključujući i nadležnog tužioca, koji je naložio da se beživotno telo pošalje na obdukciju u Medicinsko-pravni institut u Prištini.

Žrtva je identifikovana kao 23-godišnja državljanka Ukrajine, po imenu Olena Kozij, čija smrt još nije dobila epilog.

I zbog toga je zabrinuta majka žrtve Nataša Kozij. Ona je redakciji Telegrafa poslala pismo u kojem izražava zabrinutost zbog toga kako je njena ćerka izgubila život.

Nataša kaže da je kontaktirala relevantne pravosudne institucije na Kosovu, kako bi otkrila istinu o svojoj ćerki.

Ona kaže da je oko 18:15 njena ćerka stala na benzinskoj pumpi i razgovarala telefonom sa njom.

„U svjetlu okolnosti prerane smrti moje kćeri, obratila sam se tužilaštvu i zatražila proveru i pregled snimaka nadzora kako iz Olenine rezidencije tako i iz benzinske pumpe koju je posjetila 21. februara 2024. godine, u 6:15. popodne, bila sam suočena sa zanemarivanjem”, kaže Olenina majka.

Prema rečima žrtvine majke, Olena je posedovala dva telefona; međutim, policijske jedinice su pronašle samo jednog na licu mjesta.

“Telefon koji smo koristile za komunikaciju misteriozno je nestao. To izaziva sumnju da su vitalni dokazi koji se odnose na njene nedavne kontakte možda namjerno uskraćeni”, navodi se dalje.

Nataša navodi da je 20. i 21. februara Olena bila u društvu osobe čiji joj je identitet, kako kaže, ostao nepoznat.

Međutim, poslednji put kada je progovorila, nekoliko sati pre nego što je pronađena mrtva, Nataša kaže da je njena ćerka bila dobro raspoložena, nasmejana.

Čak dodaje da joj je rekla da će je nazvati čim stigne u stan u kojem živi.

„Posljednji put kada sam razgovarala s Olenom 21. februara u 18.15, bila je dobro raspoložena i uveravala me da je dobro. Dogovorili smo se da će me kontaktirati kad dođe kući. Međutim, čini se da ju je ova osoba ostavila na mestu zločina i pobegla sa njenim telefonom, očigledno da bi sakrila inkriminišuće ​​dokaze o njihovoj vezi”, stoji u Natašinom pismu.

Nakon svih ovih informacija, majka žrtve tvrdi da tužilaštvo zanemaruje slučaj, te da ne razmatra ništa iz njenog zahtjeva.

“Uprkos mojim stalnim apelima, tužilaštvo nije preduzelo odlučne mjere. Želim da počinilac bude pronađen i priveden pravdi”, navodi se u pismu majke žrtve.

Go to TOP