Kurti se sastao sa Nensi Soderberg, razgovarali o nevećinskim zajednicama

Premijer Albin Kurti poželio je dobrodošlicu direktorici Nacionalnog demokratskog instituta Nensi Soderberg, sa kojom je razgovarao uglavnom o institucionalnoj podršci nevećinskih zajednica.

Na sastanku je istaknuto da će Ministarstvo za zajednice i povratak biti ministarstvo sa najvećim povećanjem budžeta, nakon Ministarstva kulture, omladine i sporta, koje zbog organizacije Mediteranskih igara 2030. ima veća budžetska izdvajanja. .

“Ove godine Vlada je prvi put izdvojila poseban fond, vrijedan tri miliona eura, za nevećinske zajednice, kojim je finansirano 259 grantova za poljoprivrednike, start-up i nevladine organizacije, s ciljem promocije zapošljavanja u ovim zajednice. Pored toga, budžet od dva miliona evra izdvojen je za obnovu i izgradnju kuća nevećinskih zajednica u opštinama, čiji se programski nastavak očekuje i u narednoj godini”, ističe se u saopćenju kabinet premijera.

Kurti je izrazio zahvalnost na dobroj i bliskoj saradnji sa NDI tokom ovih godina, ceneći njegovu aktivnu ulogu i kontinuirani doprinos demokratizaciji

Go to TOP