Kurti: Još 302 nova pripadnika vojske Kosova

Priština, 22.09.2023
Autor: Berzat Berzati

Danas je Kosovo dobilo 302 nova vojnika oglasio se putem Fejsbuka premijer Kosova Aljbin Kurti i dodao da su isti uspešno završili osnovnu obuku u kasarni “Skenderbeg” u Uroševcu prenosi Kosova.info

“U kasarni “Skënderbeu” u Uroševcu, 302 nova regruta, mladića i djevojaka koji su uspešno završili osnovnu obuku, položili su zakletvu kao vojska Kosova.” rekao je.

I dodao da su ovi regruti, zapravo mladići i djevojake, koji predstavljaju prvu polovinu veće grupe od 612 mladih regruta koji će se pridružiti vojsci Kosova u narednim sedmicama.

“Ovo je prva grupa regruta od ukupno 612 mladih vojnika koji će se pridružiti trupama Kosovskih bezbednosnih snaga, u okviru procesa regrutacije za ovu godinu.” dodao je Kurti.

I istakao da uspešno regrutovanje novih vojnika predstavlja obećavajući znak za nastavak rasta i modernizacije vojnih snaga Kosova.

“Za ove dvije i po godine, uključujući i ovogodišnju regrutaciju, našoj vojsci je dodato još 1.852 aktivnih vojnika — sposobnih i spremnih za odbranu naše Republike.” zaključio je.

Go to TOP