Konjufca: Bez rasvjetljavanja ratnih zločina ni borci koji su pali za slobodu, ne mogu počivati ​​u miru

Predsjednik Skupštine Republike Kosovo Gljauk Konjufca odao je danas poštu i položio cvijeće na kompleksu groblja u selu Mali Ribar i u Lipljanu, kao i u selima Makoc i Šarban u Prištini.

U Ribaru, su prije 25 godina srpske okupatorske snage ubile 25 albanskih civila, Konjufca se nakon odavanja počasti sastao sa članovima porodica poginulih.

Uz počast i vijence cvijeća, Konjufca je odao i počast poginulim sahranjenima na kompleksu groblja u selu Makoč u Prištini, gdje su sahranjeni posmrtni ostaci 93 Albanca, među stotinama ubijenih i masakriranih u regionu Golaku tokom proljeća 19. 1999. godine, u jednom od najvećih i najnehumanijih masakra koje su srpske policijske, vojne i paravojne snage izvršile nad albanskim civilnim stanovništvom.

Podijelivši bol sa porodicama poginulih, Konjufca je naglasio da bez razotkrivanja ovih zločina i privođenja pravdi, ni oni koji su pali za slobodu ne mogu mirno počivati ​​u svojim grobovima.

Povodom 25. godišnjice pada, Konjufca je takođe odao poštu nadgrobnom spomeniku mučenika Daljipa Alšićija, Behdžeta Brajšorija, Envera Beriše, Besima Beriše i Mehmeta Balje u selu Šarban u Prištini.

Go to TOP