Kakav je satelitski snimak izraelskog napada na Iran?(tzv. malih ptica!)

Američki mediji analizirali su napad koji je Izrael izveo na Iran u noći u četvrtak u petak govorili su o detaljima udara koji je izveo Tel Aviv.

Prema izvještaju ABC-a, to je bilo vrlo ograničeno na prvu procjenu iranskog radarskog sistema. Takođe, naglašeno je kako su projektili ispaljeni izvan iranskog trenog prostora.

“U izvještaju ABCa nije naveto da li su rakete bile dodak bespilotnim letjelicama o kojima govori Iran”, rekao je on.

U izvještaju New York Timesa, koji je kasno objavljen, navodi se da je izraelski avion pogođen projektilom.

“Nije mahho jasno koje su vrste raketa used, odakle su ispaljene, da li ih je iranska odbrana presrela i gdje su sletjele”, pojašnjava se.

Fox News je, nazivajući nas visokorangiranim američkim izvorima, objavio da je cilj napada na bazu u Isfahanu da su nuklearna postrojenja postavljena 100 kilometara sjeverno od grada.

“Izraelci su pogodili ono što su i udjali da udare. Ciljevi napada bili su sistemi protivzračne odfaune u vojnoj bazi, koji se koriste za štukti nyoknih nuklearnih objekata”, piše Fox.

Dodatni satelitski snimci koji su objavljeni pokazuju kako je Izrael napao oštećene radarske sisteme.

Govoreći za izraelski Kanal 12, penzionisani izraelski general Israle Ziv koja je bila napad koji je izveo Izrael imao jasan cijl.

“Nije imao namjeru velikog velikog razaranja više svetog jasnu sekku Iranu te demonstrirati tehnologiju jaz između dvije zemlje i eksana izraelsko izraelska voskeja da prodre u najsoštelnija mjesta u Iranu”, poručio je general.

Go to TOP