Izborna hronika LVV obećava rešenja problema građanima Đakovice i Gnjilana

Brojna kršenja anti-COVID mera praćena su izbornim skupovima Pokreta Vetevendosje. Na ovim skupovima, održanim u Đakovici i opštini Gnjilane, prisustvovao je i premijer zemlje, gde su zajedno sa kandidatima za gradonačelnika obećali rešenja osnovnih problema. Pred stotinama građana okupljenih u Đakovici, premijer Kosova Aljbin Kurti uputio je zahtev.

„Kao što ste prvi napravili Vetevendosje, kao što ste mene postavili premijerom, sada i ja i vi moramo da uradimo sve veoma brzo, da Mimoza Kusari-Lila postane gradonačelnica Đakovice. Moramo da radimo da kada se prebroje glasovi, poverenici kažu Mimoza, Mimoza, Mimoza……“, upitao je Đakovčane šef Izvršne vlasti.

U ponedeljak uveče, na otvaranju predizborne kampanje u Đakovici, okupio se veliki broj građana, koji nisu poštovali mere nošenja maski i držanja distance.

Prethodno su se Kurti i Kusari-Lila, iz seoskih veća opštine Đakovica, pobrinuli da obećaju rešenja osnovnih problema.

„Ovaj put ne samo da imamo promjenu koncepta upravljanja, već imamo opredjeljenje i posvećenost premijera svakog ministra u kabinetu, a i mi u lokalnoj samoupravi da konačno teme vezane za pitku vodu, kanalizacionu mrežu, sa pitanjem izgradnje puteva i javne rasvjete sa preostalim temama koje se provode u ovom mandatu“, obećao je kandidat LVV-a.

Okupljanje u selu Xërxë u opštini Orahovac je propraćeno kršenjem mera pred očima šefa Izvršne vlasti. U njemu je kandidat za gradonačelnika Gnjilana iz Lëvizja Vetëvendosje, Alban Hyseni, obećao bolju budućnost za građane ove oblasti.

„Promena dolazi od vas i kroz vas, samo zajedničkim odnosom garantujemo bolju budućnost. Da realizujemo projekte, za sve uzraste, za dobro Gnjilana. „Sa novim glasom i novim rukovodstvom, činimo korak naprijed ka promjenama“, rekao je Hyseni.

Uveče su premijer Kurti i ministarka pravde Albulena Hadžiu takođe podržali Hysena.

“Dragi građani Gnjilana, pred nama je veoma važna šansa, imamo šansu da vratimo dostojanstvo Gnjilanu, da vratimo dostojanstvo građanima Gnjilana”, rekao je Hadžiju tražeći glas za Hysenija.

Hadžiju je dalje rekao da Lutfi Haziri, koga je nazvao “odlazećim gradonačelnikom”, Gnjilane smatra “svojim vlasništvom”.

Kurti, koji je bio aktiviran za drugi krug u utorak, takođe je bio u Kačaniku da pruži podršku kandidatu za gradonačelnika ove opštine Jetonu Raki.

„Kačanik je uvek vodio do pozitivnih promena u istoriji, zato dovedite do ove promene čiste i poštene vlasti“, rekao je Raka.

Kampanju za izbore 14. novembra nastavio je kandidat za gradonačelnika Prištine Arben Vitia, koji se sastao sa predstavnicima ORV-OVK sa ograncima u glavnom gradu i sa psiholozima. Vitia je rekao da opština Priština ima institucionalnu i moralnu obavezu da pomogne organizacijama koje su izašle iz rata OVK.

„Imali smo čast da razgovaramo sa gradonačelnikom i naravno ono što je gospodin Vitia rekao da ćemo se angažovati i imati korektnu saradnju na realizaciji pravednih i zakonskih uslova ove kategorije, što je institucionalna obaveza i na lokalnom nivou.“

Comments

Be the first to comment on this article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Go to TOP