Hrvatska: Bogati arapski šeik kupio Sunčani Hvar, cijena je posebna priča

Turistički kompleks “Sunčani Hvar” prodat je kompaniji Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a iza koje stoji bogati šeik Muhamed Alabar.

Dobro upućeni izvori iz finansijskih krugova tvrde kako je Radovan Vitek vlasnik CPI Property Group, izabrao Muhameda Alabara i kao kupac, iako je ozbiljnog interesa za preuzimanje pokazao moćni američki fond Blackstonea.

Stvar je poodmakla posljednjih sedmica, a situacija je postala slična već viđenoj situaciji njegovog preuzimanja “Bluesun Hotels&Resorts”, odnosno firme Sunce Hoteli.

Naime, mediji su već bili objavili da je Sunce Hotele preuzeo američkim fondom KSL i bili ga već bili proglasili novim vlasnikom Sunce hotela da bi to na kraju postao Alabar.

Zanimljivo da cijena koja je postignuta nije u ovom trenutku poznata ali je očito veća od one koju je nudio Blackstone. Uglavnom, čeka se objava na Frankfurtskoj berzi na kojoj je izlistana CPI Property Group, vlasnik Sunčanog Hvara.

Alabar je, naime, poznat i kao investitor u Beograda na vodi, a u Zagrebu je iskazao interes za razvoj projekta zagrebačkog Manhattana. Među zgradama koje je izgradio je i poznati toranj Burj Khalifa u Dubaiju.

Sunčani Hvar je vodeća hotelijerska kuća u Splitsko-dalmatinskoj županiji s dugogodišnjom tradicijom poslovanja. U portfelju kompanije se nalazi široki spektar ponude,hoteli od 3 do 5 zvjezdica, kamp, te beach klubovi. U smještajnim kapacitetima ukupno može dnevno primiti više od 2 000 gostiju.

Kompleks Sunčani Hvar je i najveći poslodavac na istoimenom otoku koji u sezoni zapošljava preko 700 stalnih i sezonskih radnika.

Go to TOP