Hetemi: Nema problema oko izlaska na referendum, Vlada je to dozvolila

Gradonačelnik opštine Leposavić Ljuljzim Hetemi rekao je da je znao za današnju posjetu premijera Aljbina Kurtija, jer im je Kurti prije mjesec dana rekao kada su bili u Prištini, ali da im iz bezbjednosnih razloga nije tačno rečeno kada je posjeta, prenosi Kosova.info

Hetemi je naveo da kada je riječ o glasanju za smjenu predsjednika, koje je zakazano za 21. april, neće biti problema.

“Što se tiče referenduma, nema problema. Vlada Republike Kosovo je to dozvolila, nema problema ni da nas smijene. Sa izlaskom srpskih partija na izbore i građanskih inicijativa i drugih, biće tri-četiri stranke, tako da će to biti malo kao demokratija a ne da uvijek bude jedna stranka na izborima”, kaže Hetemi.

Popis stanovništva na Kosovu trebalo bi da počne 5. aprila, a gradonačelnik Leposavića vjeruje da ni tu neće biti problema.

„Što se tiče registracije, uvjeren sam da neće biti problema, jer je to na dobrobit građana, da vidimo gdje smo danas, koliko stanovnika ima svaka država, svaka opština, jer je bolje znati kako. Mnogo uknjiženih imanja, stanova ima, imamo problem sa novim stanovima, jer su se ljudi uselili u te nove stanove a ne znamo ko je u tim stanovima, recimo Leposavićanin živi sa djecom u podrumima uz kiriju “, rekao je Hetemi.

Kada je reč o današnjem razgovoru sa Kurtijem, Hetemi je rekao da je najviše bilo riječi o investicijama koje će stići od Vlade Kosova.

“Razgovarali smo o sportskom kompleksu preko puta Ibra, gdje je FS Kosova ranije objećao da će urediti fudbalski i teniski teren, pa nam je i premijer obećao da će uložiti u taj kompleks”, kaže Hetemi.

On je naveo da ima još nekoliko projekata za Leposavić.

Go to TOP