Gaši: PDK bojkotovao vanrednu sjednicu Skupštine opštine na štetu građana

Poslanik iz redova Pokreta Vetvendosje u Prizrenu Ilir Gaši kritikovao je lokalnu vlast u Prizrenu i gradonačelnika Šaćira Totaja nakon što je danas propao vanredna sednica za oprost poreza na imovinu do 100 evra, zbog nedostatka kvoruma.


U svom reagovanju, Gaši je rekao da je PDK bojkotovao vanrednu sjednicu Skupštine opštine, čime je onemogućena pravedna, legitimna i potvrđena odluka Ustavnog suda.

„Poštovani građani,

Danas smo bili svjedoci kako je moć PDK u Prizrenu, kroz bojkot njenih odbornika u Skupštini opštine, onemogućila da se glasa za naš i prijedlog drugih poslanika, da se odustane od poreza na imovinu u iznosu od 100 eura za godine 2023.

Šaćir Totaj je koruptivnim radnjama, o kojima smo ga vidjeli na audio snimku, pokazujući koliko je važno da načelnik ima kontrolu nad Skupštinom opštine, i danas dokazao da tu kontrolu koristi protiv interesa građana.

PDK je danas bojkotovao vanrednu sjednicu Skupštine opštine, čime je onemogućio pravičnu, legitimnu i potvrđenu odluku Ustavnog suda u interesu građana naše opštine.

Bio je to isti onaj Šaćir Totaj, koji se usprotivio mogućnosti oprosta poreza na imovinu u iznosu do 100 evra, poslavši zakon na oproštenje Ustavnom sudu.

Iako je u presudi od 22. novembra dala pravo Vladi po ovom pitanju, vlasti u Prizrenu se ni nakon ove odluke ne osvrću.

Građani Prizrena će dugo pamtiti

ova akcija stranke koja vlada sa Prizrenom.

Šaćir, oprosti 100 evra poreza na imovinu građanima Prizrena!, napisao je poslanik Gaši.

Go to TOP