Enver Sekirača je osuđen na 25 godina zatvora

Sud je Envera Sekirača osudio na 25 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo policajca Triumfa Rize, prenosi “Betimi per Drejësi”. Sekirači je također ukinut kućni pritvor.

Policajac Triumf Riza ubijen je iz vatrenog oružja 30. avgusta 2007. godine kada je izašao iz lokala AM:PM u naselju “Dardanija” u Prištini. Za njegovo ubistvo osuđen je Arben Beriša, koji je priznao da je pucao u Rizu.

Ovom incidentu, kako tvrde u Tužilaštvu, prethodio je niz incidenata, od kojih je posljednji incident u “Švajcarskom kazinu” u decembru 2006. godine.

Enver Sekirača je bio u bijegu oko pet godina.

Iljir Avdullahu je također bio u bjekstvu kao osumnjičeni do 16. jula 2023. godine, kada je uhapšen. Specijalno tužilaštvo još nije podiglo optužnicu protiv njega.

Tužilaštvo tvrdi da je Sekirača bio vođa kriminalne grupe i da je bio motivisan osvetom, jer je, prema njenim rečima, Riza pretukao Sekiraqu u kockarnici “Swiss Casino” u Prištini godinu dana pre Rizinog ubistva.

Osnovni sud u Prištini je po drugi put 16. septembra 2019. proglasio Envera Sekiraqa krivim za podstrekavanje na ubistvo bivšeg policajca Rize i osudio ga na 30 godina zatvora.

Međutim, Apelacioni sud je 6. marta

Go to TOP