Ekskluzivno: Uhapšen derviški šeh(28) u đakovačkom selu Bec, osumnjičen za fizičko nasilje nad majkom(56) i sestrom

Nasilje u porodici i dalje ostaje jedna od najvećih stigmi kosovskog društva. Žene su najčešće žrtve koje doživljavaju nasilje od strane muških članova domaćinstva i porodice.

U mnogim slučajevima žrtve su i majke, koje su prinuđene da prijave svoju djecu. To se dogodilo sinoć u Đakovici, a ovog puta osumnjičeni je seoski šeh(verski službenik jednog od derviških redova) Ismet Murtezaj (28), sin pokojnog Hysena Murtezaija sela Bec u regiji Duškaj opština Đakovica.

Izvori u Tužilaštvu su javili da je Ismet Murtezai uhapšen zbog sumnje da je zlostavljao svoju majku u nedjelju uveče u njihovoj kući u Đakovici.

Mediji saznaju da se prema prvim informacijama tzv ‘Baba Šeh'(28) sumnjiči da je iz još uvijek nepoznatih razloga fizički napao svoju majku(56), i osumnjičen za fizičko nasilje i povrede.

U tuči koja je izbila u kući šeh Ismeta(28), gdje je njegova sestra pokušala da interveniše kako bi pomogla majci, ali je i sama bila žrtva osumnjičenog koji se tereti za fizički napad. Indicent je odmah prijavljen policiji, gdje je majka ovog 28 godišnjeg derviškog šeha dala izjavu o nasilju koje je sin izvršio nad njom i zatražila zaštitu.

Policiji je, pored oštećene, svjedočila i sestra osumnjičenog, dok je šeh Ismet završio u pritvoru i istom je određen pritvor od 48 sati i pokrenuta procedura nasilja u porodici.

Napomena: Osoba iz ovog člana smatra se nevinom sve dok se njena krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom odlukom.
Go to TOP