Detalji o uhapšenima u današnjoj akciji u kojoj je uništena labaratorija za proizvodnju droge, zaplenjeno 50 kg narkotika i uhapšeno petoro Srba i Goranac

U jednoj od operacija Jedinice za borbu protiv narkotika koja se odvijala kod Kovača u Zubin Potoku, ista je rezultirala zaplenom 50 kilograma supstance za koju se predpostavlja da su narkotici tipa marihuna kao i šestoro uhapšenih.

https://bih.kosova.info/2022/07/20/unistena-narkolaboratorija-u-zubin-potoku-uhapseno-petoro-srba-i-goranac-zaplijenjena-veca-kolicina-droge/?swcfpc=1

Izvori medija unutar Tužilaštva su izjavili da je dvoje uhapšenih kosovara Bekim Đafče (Goranac) koji živi u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici, i Dragoljub Grujić (Srbin) koji takođe živi u Severnoj Mitrovici. Prema ovom izvoru ostali uhapšeni su strani državljani iz Srbije.

Uhapšeni Bekim Đafče I Adrijna Hodzić (Podpresednica Severne Mitrovice i presednica UZ-Adrijana Hodzić)

Oni su uhapšeni tokom akcije, gdje je osim narkotika izvršena zaplena i 100-tinu biljaka koje su bile u procesu prerade kao i ostala oprema.

Za ovu akciju se oglasio i ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja. U svom postu je napisao da je„Uspiješno uništena naredna labaratorija za proizvodnju narkotika u Zubin Potoku selo Kovači, nadležne jedinice do sada su uhapsile 6 osoba,( 5 iz Srpske zajednice i jedan Goranac) oduzeto je 50 kilograma marihuane i 100 stabiljka koje su u obradi. Naš anganžman u borbi protiv bilo koje vrste kriminala će nastaviti sa povečanim intezitetom na čitavoj teritoriji Republike Kosova bez razlike„ rekao je Svečlja.

Napomena: Apostrofirane osobe u ovom članku smatraju se nevinim sve dok se njihova krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom odlukom.

“.

Go to TOP