Đakovica: Napao fizički i zapretio oružjem radnika kod kuće koji je dao otkaz

Sporovi između poslodavaca i radnika su u našoj zemlji prilično česti i nerijetko prerastaju u tuče. Plate, dugovi i otkazi samo su neki od razloga ovakvih sukoba. Ovo se navodno dogodilo juče u Rogovi u Đakovici, prenosi Kosova.info.

Izvori u Tužilaštvu javili su da su ovoga puta u slučaju umiješane dvije osobe, osumnjičeni(43) i njegov bivši uposlenik, kojeg tereti da je bez prethodne najave odlučio da napusti posao.

Naime tuča između njih izbila je jučer, kada je oštećeni zatražio pomoć policije i prijavio da ga je bivši šef napao i prijetio mu vatrenim oružjem.

Osumnjičeni je, prema prvim informacijama, žrtvi došao u kuću i tamo se sumnja da je tražio razlog zašto je odlučio da da otkaz, pa ga je čak optužio i za dug.

Da tu ne bude kraj, oštećeni je naveo da ga je osumnjičeni udario i prijetio oružjem.

Kao rezultat prijave, osumnjičeni je uhapšen i sproveden u policijsku stanicu, gdje su ga policijski istražitelji obavili u vezi sa ovim slučajem.

Po okončanju policijskih postupaka, državni tužilac je naložio pokretanje postupka protiv njega za krivična djela “Zastrašivanje”, “Napad” i “Posjedovanje oružja bez dozvole”.

Go to TOP