Čuju se sirene na sjeveru Kosova: Okupljanja građana i grupa sa kapuljačama u centru Zubinog Potoka i Leposavića

Danas je u Srbiji zakazan kontramiting u stilu Miloševića, dok je sa teritorije Kosova otišao veliki broj autobusa kosovskih kompanija, prenosi Kosova.info

Dok se u Srbiji okupljaju ljudi “podržavaju Vučića”, na teritoriji Kosova odnosno u Zubinom Potoku i Leposaviću prijee oko podne došlo je do okupljanja manje grupe građana u centru, odnosno ispred zgrade opštine. Razlog okupljanja još uvek nije poznat. Istovremeno u Z.Potoku u toku je jako nevrijeme praćeno gradom, zbog čega se grupa građana navodno brzo i razišla. Sa druge strane, policija za sada nema informacije da se u ovim opštinama bilo šta dešava.

Nešto posle pola 12 u Zubinom Potoku se začula sirena za vazdušnu opasnost, zbog čega su građani počeli da se okupljaju u centru ove opštine. Izvori sa kojima smo razgovarali nemaju još uvijek informacije zašto i ko je organizovao ova okupljanja.

Tu su i par vozila EULEX-a.

Prema informacija pojedinih građana navodno u Policijskoj stanici se u ovim trenucima nalazi novoizabrani gradonačelnik, Izmir Zećiri, i da su građani dobili informaciju da je on došao da eventualno zatraži asistenciju policijskih službenika za ulazak u opštinsku zgradu.

Ova vijest nije potvrđena osim od okupljenih građana koji tvrde da je njima javljeno da će novi gradonačelnik pokušati da “preuzme” zgradu opštine.

Dok se u Leposaviću za to vrijeme, ispred opštinske zgrade nalazi grupa žena koje tvrde da su uposlenice opštine.

U okolini opštine se nalazi i grupa muškaraca u duksericama sa kapuljačama, bez obelježja, kao i više vozila KFOR-a.

Prema izvorima sa terena ove grupe su navodno poslate od strane Srbije odnosno Liste Srpske i imaju naređenja da čuvaju zgradu opštine.

Go to TOP