Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Budite srećni da Vlada ne zavisi od Srpske liste

Treba da budemo srećni što Vlada ne zavisi od Srpske liste jer bi do sada bilo izglasavanja nepoverenja izjavio je u sredu Republički premijer Aljbin Kurti. Koji je tokom obraćanja pred članovima Skupštine predstavio pristup Vlade Kosova u dijalogu sa Srbijom. Naglasio je da su građani masovno glasali za novi pristup dijalogu na poslednjim izborima.

„Pozvao sam političare na konsultacije, uključujući i pozivaoca na interpelaciju [Ramuš Haradinaja]. Ono što nas spaja je suverenitet i teritorijalni integritet. Građani su glasali za novi pristup dijalogu. Kritika je dobrodošla, ali u isto vrijeme morate jasno razumjeti pravednost i korisnost ovog novog pristupa. Da smo kao prethodne vlade, kada su zavisile od Srpske liste, verovatno bi posle ovih akcija koje smo preduzeli došlo do izglasavanja nepoverenja, ali evo velike promene i to nije moguće. Treba da budemo srećni što Vlada ne zavisi od Srpske liste, što smo nezavisni od nelegalnih struktura koje su imale za cilj uništenje zemlje”, saopštio je.

Predsjednik Vlade Kosova je u nastavku informisao zastupnike da se komunikacija sa lokalnim Srbima nastavlja. On kaže da su se sastali sa nevladinim organizacijama i građanima.

Kurti je dodao da lokalni Srbi nemaju ništa protiv kosovskih institucija. Kao dokaz za to kaže da je kosovska policija izrekla 1.800 opomena, a na njih nije bilo pritužbi i incidenata. On je pohvalio rad policije.

“Policija ne radi ništa nezakonito ili izvanredno jer ispunjava svoje zakonske obaveze za proširenje suvereniteta. Policijske operacije nikada nisu rađene zbog etničke pripadnosti ili određene države. Policija svakodnevno provodi zakon i svoju misiju vladavine prava, koja bi trebala biti usmjerena na borbu protiv korupcije. Policija je napadnuta kao nikada ranije na sjeveru, ali je uspjela. Zauvijek sam zahvalan na ovom požrtvovnom poslu koji su obavili. Policiju nikada nisu ometali lokalni Srbi. Svedočenje ovdašnjih Srba koji nemaju ništa protiv kosovskih institucija je da je izrečeno 1800 opomena i da nije bilo pritužbi, niti incidenata prilikom njihove podele. Policija se suočila sa ostavkama koje je organizovao Beograd, ali se snalazi“, dodao je on.

Povodom dogovora o registarskim tablicama od 23. novembra, Kurti je rekao da on ne bi bio postignut bez razvoja događaja koji su se desili 21. novembra. On očekuje da evropski lideri unaprede plan za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije.

Go to TOP