BiH: SDS na Twitteru objavio oštru kritiku Vučiću. Tvrde da im je “hakovan” profil

Iz manjeg BiH entiteta Republike Srpska oglasio se SDS i na svom Twitteru podjelio status drugog korisnika u kojem se oštro kritikuje srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. S obzirom na to da su mnogi primijetili ovu čudnu aktivnosti i pitali se šta se događa, iz stranke su se oglasili s tvrdnjom da je riječ o hakerskom napadu prenosi Kosova.info

Naime, korisnik Twittera je prokomentarisao posljednje izjave Aleksandra Vučića prilikom čega je rekao da će ga naslijediti brat, sinovi i kćerke ukoliko bude ubijen.

Korisnik @alexandarsa je napisao da predsjednik Srbije mora neophodno ići na utvrđivanje mentalne sposobnosti da obavlja funkciju, a zvanična stranica SDS-a je to retvitala na svom nalogu.

Ovo je bilo neobično mnogima s obzirom na to da je opozicija iz RS-a pokazala da ima dobre odnose sa Vučićem, jednako kao i vlast u RS-u, ako ne i bolje odnose. Iz SDS-a su se oglasili kako bi razjasnili nesporazum navodeći da je riječ o starom profilu SDS-a koji je sada hakovan.

“Desio se hakerski napad na Twitter profil Srpske demokratske stranke koji se već dugo vremena ne koristi kao stranačko glasilo i pojedini zlonamjernici su pokušali da tim putem nanesu medijsku štetu Srpskoj demokratskoj stranci prenoseći političke poruke koje ne odražavaju naše političke stavove. Naša IT podrška radi na vraćanju hakovanog Twitter naloga ili na njegovom gašenju”, naveli su.

Zatim su obrazložili svoj stav o Aleksandru Vučiću.

“Srpska demokratska stranka kao što je poznato poštuje poziciju predsjednika Srbije i politički rad Aleksandra Vučića koji je već godinama pokazao da je dokazani prijatelj Republike Srpske. Ovakva politička podmetanja sa hakovanjem Twitter naloga neka služe na čast onima koji su se odlučili na ovakav potez”, kazali su.

SDS-ov retvit je naknadno obrisan.

Go to TOP