Američka ambasada citira poruke Donfrid i Osmani-Sadriu

Ambasada SAD u Prištini, deljenjem fotografija sa sastanka predsednice Vjose Osmani-Sadriu sa pomoćnicom sekretara Karen Donfrid, ponovila je stav svog visokog zvaničnika, koji je preneo važne poruke za bezbednost u zemlji.

Ova ambasada je putem Fesjbuka odvojila dio izjave Donfrid sa sastanka sa predsjednicom Osmani-Sadriu, gdje ona govori o vitalnoj ulozi rada da se mir i demokratija ne uzimaju zdravo za gotovo.

Pomoćnica sekretara Donfrid:

„Ovde sam da vas uverim da posvećenost sekretarke Olbrajt i budućnosti Kosova ostaje u velikoj meri u rukama Sjedinjenih Država prioritet. Kao što mnogi od vas znaju, ja sam ovdje u izazovnom trenutku, odlučujućem trenutku za Evropu i posebno Zapadni Balkan. Ruski ničim izazvan i neopravdani rat protiv Ukrajine pokazao je koliko je važan i hitan rad koji je u toku kako bi se osiguralo da Kosovo i njegovi susedi nastave reforme neophodne za njihovu demokratsku konsolidaciju i integraciju u evropske i evroatlantske institucije. Iako teško dobijeni, mir i napredak Kosova ne smemo uzimati zdravo za gotovo. “Svi se moramo boriti svaki dan da obezbijedimo život našim građanima.”

Citati Donfridove, praćene fotografijama sa sastanka sa predsednicom Vjosom Osmani-Sadriu, Ambasada SAD na Kosovu, prenela je putem Twittera takođe, pokazujući još jednom važnost poruke da se radi za Kosovo da obezbedi svoje mesto u evropskim institucijama i evroatlantskim dok se ista delegacija sastala i sa republičkim premijerom Aljbin Kurtijem te liderima opozicionih političkih subjekata.

Go to TOP