Akcija hvatanja pljačkaša i dalje traje: Uhapšen i vlasnik zlatare u Prištini

Policijska akcija hvatanja kriminalne grupe, koja je počinila pljačku zlatarnice “Diakos” u Suvoj Reci, protekle sedmice odvijala se na sedam lokacija u kojoj je jedan razbojnik ubijen, jedan policajac povrijeđen i četvorica uhapšena – dok je jedan u bjekstvu. Glavni osumnjičeni, Dukagjin Gaši, ubijen je nakon razmjene vatre sa policijom, za njegovim bratom se traga, dok su dvojica osumnjičenih koji su uhapšeni Bujar Baša i Ljeotrim Cakolli, prenosi Kosova.info.

Naime još jedan uhapšeni za kojeg se sumnja da je umješan u pljački zlatare je i Trim Baraku, vlasnik zlatare u Prištini.

Isti se sumnjiči da je sarađivao sa kriminalnom grupom u slučaju oružane pljačke.

Sukob policije sa kriminalnom grupom, ukupan bilans: Ubijen razbojnik, ranjen policajac i 7 uhapšeno

Jedan ubijen, jedan policajac povrijeđen, sedam uhapšenih i jedan osumnjičeni u bjekstvu je ukupni bilans ovog slučaja, zbog kojeg je danas bilo veliko prisustvo policije.

Rezultatom istražnih radnji prvo su uhapšene tri osobe osumnjičene za pomaganje u izvršenju krivičnog djela razbojništvo, dok su istrage u cilju utvrđivanja i rasvjetljavanja slučaja nastavljene do danas, kada su izvršeni pretresi.

Nakon intenzivnih istraga i prikupljanja dokaza, danas je u Prištini, Kosovu Polju i Caraljevu sprovedena policijska akcija koja je obuhvatila kontrolu na sedam različitih lokacija, sa ciljem identifikacije i hapšenja osumnjičenih lica.

Tokom policijske akcije, glavni osumnjičeni, sada pokojni, Dukagjin Gaši, ispalio je hitac na policajce direktno dovodeći u opasnost njihovim životima, u kom slučaju je povrijeđen policajac.

Policajci su, kako je saopšteno iz Policije, u samoodbrani bili primorani da primjene proporcionalnu silu, uspjevši istu neutralizirati, dok su još četvorica osumnjičenih uhapšena, među kojima Bujar Baša i Ljeotrim Cakoli.

Go to TOP